Да срещнеш Венелин

Да срещнеш Венелин

Разказ номер 1

Истински се наслаждавам на моментите, когато влизам в ролята на разказвач на истории.

Идеята на моята поредица “Да срещна” е да Ви разказвам за личности, които излизат от формата на точната рамка, живеят смело, пътуват, изследват в движение и осъществяват своите мечти и копнежи.

Луд по природа, с положителен заряд, настроен приключенски и игриво, е следващия супер герой в моят разказ.

Драги ми читателю, приготви се да усетиш прилив от енергия с разказа ми “ Да срещнеш Венелин”.

Срещата ми с него едва ли е случайна. Силно вярвам, че 7 wattа привлича като магнит хората, жадни за приключения и контакт с най-висшата сила, наричана Природата. Всъщност признавам си, мога да определя нивото на авантюризъм и свободолюбие на един човек, по чарджърите, които избира да закупи. Още щом получих имейла с желаните от Венелин артикули, разбрах, че става въпрос за екстремно- приключенски тип човек.

Име: Венелин от задругата на Седемватови 

Профил: Въздушна фурия с огнен заряд

Години: Мъдростта на Йода,    енергията на Дарт Вейдър, доближава възрастта на Люк

Страст: бягане на дълги разстояния, водни спортове, сноуборд, парапланеризъм, риболов, каране на колело в градски и извънградски условия

Мото: Луд умора няма

Goal Zero зарядни и устройства: преносими слънчеви панели Nomad 7 Plus, Nomad 28 Plus, външна батерия Venture 30 Power Bank, Venture 70 Power bank, фенер Lighthouse Mini, туристическа лампа Lighthouse Core, тонколонка Rock Out, GoPro камера, MP3 Player, смартфон , GPS с активен live tracking,  * Всяка една Goal Zero техника се тества от Венелин по- възможно най-безмилостния начин, включително и под вода.

Венелин е от този тип хора, които живеят живота по най- интересния начин за живеене. Като готина игра. Той обича да се забавлява, да споделя от хубава си енергия, да стимулира, да предизвиква и се чувства добре, когато ежедневието му е пълна лудница. Понякога пътува сам, защото както всички знаем соловите приключения са винаги с интересен сюжет, а пътят е двустранен – отвътре навън. Любимото му занимание е стягането на раницата, хващанката към гората и излизането от матрицата. С усмивката на лице, той ми обясни какво е да усетиш светнал адреналин в тъмнината. Не, не говоря за светулки, а за любопитните очички на горските обитатели. Уви, това начинание се препоръчва на хора със стабилна психика и смело сърце, защото ако не ти стиска, може сърцето да се озове в гащите.

Скалата за ентусиазъм на Венелин удря тавана, той притежава умението да се самонадъхва. Според него изтичването на 100 километра си е нещо като детска игра. И както всички знаем, всяко дисциплина изисква желание, тренировка и в случая бягането му е майката. Вече зная, че неговата максима е “Do it or not do it, there is no try”.

Истината е, че в живота има и моменти, когато човек губи  увереност в себе си, в чуденка дали ще успеем ли и какво ще се случи, ако това предизвикателство се окаже висока летва. А всъщност въпроса “Ще се справя ли ?!” е първата крачка към евентуален провал.

Нашият Седемватов герой просто решава и скача в следващото предизвикателство. Добре подготвен, с най-добрата екипировка и с любопитство за живота от нещата. Оказа се, че една от истинските му страсти е широкото въздушно пространство и летенето с парапланер. Венелин има точно 5 чифта “криле” в гардероба си. И с тях обича да лети до 3000 метра надморска височина. Моите познания за парапланеризма бяха почти “зеро” но вече знам от него, че любителите на космонавтиката достигали до 7000 и плюс. Тази височина се нарича “Ръб на смъртта”.

С радост ще обобщя, че нашия герой обича живота и живота също го обича.

Венелин успя да пробуди и в мен желанието, един ден да полетя с парапланер и да погледна на нещата от високо. Най-добрата гледна точка за всякакви дребни неволи. Съществува твърдение, че след век хората ще могат да летят със свръхсветлинна скорост и честно казано, познавам човек, който ще се нареди първи на стартовата линия.

Благодаря ти за споделената енергия и ентусиазъм, Венелине!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *