ЕСкайлайт-ирам ! The New Skylight

ЕСкайлайт-ирам ! The New Skylight

В предишната статия в блога на 7watta, тръгнах по стъпките на новите модели соларни генератори Yeti, с които Goal Zero отбеляза началото на тази година. Днес обаче ще си позволя да променя малко посоката , но за добро и за да ви споделя новина, която мен лично ме завъртя на 180 хубави градуса, когато достигна до мен за първи път, така, че моля да ме извините, ще сменя темата с йетита, за да обърна специално внимание на нещо изкючително интересно и неочаквано ново и яко.

В мислите ми обаче се завърта и едно кратко обобщение, което ще направя на база на развитието на Goal Zero от тяхното тръгване от нулата през 2007 година до днес. През изминалите 10 години съвместна работа с тях, аз пък лично продължавам да си горя топло в мнението ми, че те определено са бранд Дъ Бест, който върви в супер актуална и полезна насока за всички хора, които търсим и имаме нужда от технологии, свързани със слънчевата енергия и нашата лична подвижност, като тук мощен акцент са ключовите важни думи – мобилност и идиотоустойчивост. Погледнато реално това е и същинската магия на този бранд – продуктите са създадени да живеят адекватно навън и в най-страшни условия, което ги прави мега силни.

А сега !

с помощта на впечатления от официално споделени технически данни и моето въодушевено въображение, ще направя това ревю на сляпо, без да съм имала удоволствието да тествам този продукт, както обикновено съм правила досега.

И така Светлина отгоре !

Skylight е най-новата лагерна/прожекторна лапма, която изгрява с много сериозна заявка за следващ супер як продукт от зелените хора, който според мен ще бъде увенчан и с награда за иновативен такъв в приблизително близко време. 

Skylight in the middle of nowhere

По начина по който за първи път ще хванем Skylight в ръцете си, ние ще държим просто един стилен черен кейс с природно зелени инициали, познати ни вече като запазен имидж на всеки зиро чарджър. Теглото на съдържанието, ще се убедите към края на това ревю, надявам се, е абсолютно оправдано – 5,433 кг , а в това тегло всъщност са включени много опции, възможноти и удобства. Всъщност Skylight e буквално различно свежа концепция в дизайна от първоначално направление, където целта на GZ са аксесоари, които лесно влизат в раницата на човека, желаещ да премине границата на лимита към дивото –  познатите ни къмпинг лампи Torch, Lighthouse Mini, Micro туристически лампи и фенери.

От тук нататък следва най-интересното. Когато извадим Skylight от собствения му кейс, ситуацията става голямата мусколеста работа. Виждам я дори като перфектната тотална станция или прецизен теодолит, с други думи тринога с регулируеми скоби, като Goal Zero гарантират, че е адски лесна за позициониране в рамките на по-малко от 3 минути в положението по желание на нас. Цялостната конструкция се състой от глава и от тяло, като главата мога да я оприлича по два начина :

 • цъфнало цвете с подвижни венчелистчета- 6 на брой, всяко от което гарантира 1000 лумена светлина, общо 6000лумена
 • приземяващо се НЛО над главите ни
The true is out there

Тук е важно да кажа, че тези венчелистчета могат да се насочат в различни посоки, независими едно от друго, регулиращи се на 180 градуса, така че опциите наистина са многобройни. В пълно разгънато положение по вертикалата, Skylight достига приблизително 4 метра височина, така гарантирано всички буболечи, които по принцип са една от най-досадните компании в тъмното навън, ще са доволно високо над нас. Тази вълнуваща концепция най-вероятно получава името си “скайлайт” от стъклените красиви прозорци на покрива на някои сгради, типични за древноримската архитектура – признак за авторитет.

Суперлативите на Skylight дотук определено превишават скоростта към висока и няма да ги събера в това ревю, няма как, а това на мен лично ми говори, че този продукт е преминал през сериозно премисляне на технически параметри и структура, за да се появи на бял свят в съвършения си вид.

Перфектен източник на сигурна светлина за дворното пространство, в гората, на къмпинг, стрителна площадка, паркове, обществени и частни зони и най-вече подходяща лагерна лампа и за извънредни ситуации, надеждна с IPX4 стандарт, материалите на изработка стомана, желязо, силикон, PVC/TPU, което означава, че получаваме и абсолютен стабилитет в комбинация дизайн и издръжливост. 

Skyligt е със собствена вътрешна литиево-йонна NMC батерия, като по-долу ще оставя официалните параметри, обавени от Goal Zero за режим на работа и опция за презареждане.

Бонусче от зелените хора – това светещо гигантище е снабдено и с 12 V щепсел за запалка, което го прави изключително френдли с други преносими захранващи устройства и с повечето превозни средства.

Brightness & Consumption

 • Low: 400 lumens, 4W of power
 • Medium: 1,350 lumens, 12W of power
 • High: 3,500 lumens, 34W of power
 • Boost: 6,000 lumens, 67W of power

Skylight Operating Time

 • Battery: Low – 8 hrs., Med – 2.5 hrs., High – 1 hr., Boost – N/A
 • Yeti 200X: Low – 50 hrs., Med – 15 hrs., High – 5 hrs., Boost – 1 hr.
 • Yeti 500X: Low – 125 hrs., Med – 40 hrs., High – 15 hrs., Boost – 8 hrs.
 • Yeti 1000X: Low – 250 hrs., Med – 80 hrs., High – 30 hrs., Boost – 15 hrs.
 • Yeti 1500X: Low – 375 hrs., Med – 125 hrs., High – 45 hrs., Boost – 20 hrs.

За финал – обсегът на Skylight е адекватен даже за футболно игрище – 46 метра топла сутрешна слънчева светлина, а след това ревю самата аз вече светя 🙂

The Great Skylight

Н. С. 7watta

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *