Какво “животно” е Nomad-a?

Какво “животно” е Nomad-a?

Виждали ли сте Nomad на живо?! През нашите ръце всекидневно минават Nomad-и! В зависимост от предпочитанията понякога са в класически черен цвят, понякога са маскирани в камуфлаж. Хората предпочитат различни Nomad-и според нуждите им – 3.5 watta, 7 watta, 13 watta или 20 watta, а съвсем скоро с мощност 100 watta. Това са нашите Nomad-и и ние грижливо и с респект ги поддържаме винаги в наличност.

А не, извинявайте, ако сме Ви заблудили по някакъв начин. Ние не говорим за онези племена или етнически групи, които можете да видите, ако планирате авантюристично пътуване до Предна Азия, Северна Африка или по места, където хората живеят доста по натурален живот.

Ставаше въпрос за един от нашите фаворити – портативния соларен панел на компанията Goal Zero, който се явява първи приятел на Слънцето и работи съвместно с него на безсрочен договор. Признаваме си, че преди да заредим един кашон Nomad-и при първата ни заявка, никога не ги бяхме виждали на живо, а само на снимка.

Какво “животно” е Nomad-a?

12017537_449558655228379_3104282025365411711_o

Goal Zero наричат техните портативни соларни панели Nomad, защото фактически могат да бъдат пренесени навсякъде, с идеята дори в движение, да могат хората да захранят директно от слънчевата енергия различен тип техника – любителска (смартфон, iPad, GoPro, челник, таблет, kindle и други USB устройства) или професионална (камера, лаптоп, GPS и др.) в зависимост от тяхната мощност.

Забележка: С портативните соларни панели Nomad не можете да заредите хладилник, печка, котлон или пропилени години и мечти.

Дизайнът и материалите на изработка на соларните панели са замислени гениално – ултралеки (пример е Nomad 7, който тежи само 460 грама, което е по-малко от 1 килограм домати), за да могат да бъдат част от вас във всяко едно пътешествие и да не натежават. В затворено положение соларният панел е с размер на тетрадка или блокче за рисуване.

Nomad-ът може да се похвали с висока устойчивост на атмосферни влияния, преминал през всякакви тестове от минусови градуси на Антарктида до адската жега на Тамбукту.

Панелите са с монокристална подложка, което ефективно преобразува светлинната енергия в електрическа. И не вреди на Природата по никакъв начин, напротив, възползвате се от нейната щедрост по интелигентен и хуманен начин. Потвърдено от Goal Zero, от нас и от други щастливци притежатели на Nomad-и, това са единствените продукти на пазара, които имат регулирано изходящо напрежение и предпазват батерията на вашето устройство от презареждане и изтощаване.

Още помним, а и никога няма да забравим Олег (вече наш приятел и горд притежател на няколко Nomad-а, различни по мощност) и въпроса, който ни зададе при първата ни среща:

“Ако взема този Nomad и отида на палатка и ги оставя закачен върху нея, ако завали дъжд, после изгрее силно Слънце, а накрая палатката се подпали, соларния панел ще оцелее ли?!”

Следва продължение / to be continued / продолжение следует…

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *