Share the Sun #Барселона #7watta #GoalZero

Share the Sun #Барселона #7watta #GoalZero

Има един момент на емоционално състояние, който на модерен език наричаме “burn out”, а именно, когато изгубим вдъхновение и интерес към всичко, което ни заобикаля и сме в режим на апатия. Аз го свързвам с прецакана батерия на мобилно устройство. Зареждаш я на 100% и изведнъж си на 1% без особена консумация.

Решението – Replace the battery or recharge it anywhere.

Как се тръгва ли? Без много мислене. Взех решение бързичко, с лек ултиматум от приятел “Имаш 1 минута да кажеш дали тръгваш с нас, защото сме на бутона buy tickets”. Ръчен багаж, в който да събереш най-важното – смартфон, iPod, външна батерия, портативен соларен панел, портативна колонка, четка за зъби, няколко чифта чорапи, бельо, 3 “парцала” и жажда за нови приключения.

А когато кацнеш в Барселона, тя не те чака и не те пита дали искаш да си починеш след полета, да си провериш мейла, защото сигурно работата си я носиш пак със себе си или дали си готов/а – Барселона те иска Сега и Веднага.

Ден първи – сутрешно кафе и Vamos! към забележителности.

1

В интерес на истината там потока от щъкащи хора с туристически карти, ръчни куфари, скейтборди, търговци на сувенири и танцуващи хора те засмукват като вакуум. Красивите сгради с невероятна архитектура, малките улички с площадчета навсякъде, заведения и барове – истински панаир на удоволствие и пищните цветове. Барселона ни посрещна с празник на града и танцуващи хора по улиците. Ако си мислите, че можете да устоите на фестивалната музика и да не затанцувате на момента, значи реално или не ви се е случвало да попаднете на такава луда фиеста или сте дръвчета. Дори те биха затанцували 🙂 . Заклевам се, че исках да снимам всичко, естествено за личния си архив. Специални благодарности на моят любим соларен панел Nomad 7 и външната ми батерия Guide 10 Recharger, които не веднъж спасиха живота на телефоните и камерите, които носехме с нас.

Ден втори – в Барса от момента, в който се събудиш и си разтъркал очи, знаеш, че искаш да излезеш от апартамента и отново да се слееш с живота и предизвикателствата на новото място.

2

Постоянно си Lost in translation (за съжаление не говоря испански, а каталонски още по-малко), обаче като кажеш Hola! и почти си успял да си поръчаш сангрия или усмивка от местните хора. Всъщност на никой не му прави впечатление, че си “пришелец” – местните са свикнали да общуват с всякакви жестове. За малко да си закупя трева по този начин, без да разбера, че го правя 🙂 .

Нещо, което наистина ме впечатли и ме накара да се почувствам като в приказка – архитектурата на Антони Гауди. Усещането например за парка Гуел е, че си в приказката Хензел и Гретел и всеки момент ще изскочи вещицата, за да те покани на чай и сладки в някоя от къщичките, намиращи се в самия парк. Трябва да се види, затова няма да прилагам снимков материал.

Направи ми впечатление “уличния начин на живот” – много свежи хора навсякъде по улиците, които пееха, свириха на китара или слушаха музика. Запалих се много по испанския рап и всяка вечер си пускахме музика на колонката ми, докато съзерцавахме всичко около нас.

Ден трети, четвърти, пети, шести – не се спряхме.

3

Музея на Пикасо, продължихме с къщите на Гауди, возехме се на лифт и не разбрахме как се случва да излезеш в 10:00 и да не разбереш как е минало времето, в което часовника ти показва 01:00. Барселонета се препоръчва много – време да си починеш от обиколки и забележителности и да се насладиш на пълен релакс. Там е задължително да имате музика с вас и колкото се може по-силно да се чува, защото амбулантни търговци облъчват агресивно с оферти – плажни шалтета, масаж, бира, вода, мохито и всякакви екстри.

Ще обобщя най-важните неща, които носих със себе си в Барселона. Всичко се побира в ръчен багаж. Не забравяйте, най-важни сте Вие и емоцията, всякакви излишни допълнения натежават:

– Удобна раница, тип “мешка” – оказа се, че аз нося точно такава и тя е адски актуална и практична;

– Удобни обувки – много се сближих с моите New Balance – ки 🙂 разделих се с тях само в леглото;

– Смартфон, power bank, камера, портативен соларен панел – ако искате да имате спомени от Барселона, не забравяйте, че тези неща са взаимосвързани, електрически контакт трудно се намира в движение;
– Външна колонка – само едно ще кажа “Музиката прави с мене чудеса, кара ме на високо да летя, всеки път”;

– Добро настроение, приятна компания и слънчеви очила.

В заключение ще кажа, че след пътуването състоянието на моята вътрешна батерия е “Battery full”.

 

Автор: Нина Делова

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *